ABC van Levenskunst

Samen op reis naar de mooiste bestemming; JeZELF!

De schoonheid van ons mens-zijn wordt zichtbaar als we denken  verbinden met. ons gevoel. Dan leven we de ware kunst van ons lichaam en ga je vanzelf stralen. Vanuit jouw diepe essentie kun je voor de volle honderd procent het leven tegemoet treden.Soms zijn er hoge golven en dan weer diepe dalen… herken je dit ?

De vraag is … hoe leer je te surfen op de golven van JOUW bestaan?

Hoe verhoud jij je tot jouw balans?

Levenskunst is een eigen leefwijze ontwikkelen door jouw balans te vinden.

Zoals de balans tussen yin en yang;

YIN is de bron, de inspiratie, ideeën, gevoel en hartstocht, als je in staat bent de verbinding te maken met je hart volgt vanzelf je bestemming in jouw leven, liefde en roeping (missie) 

YANG is de bron van het doen, het in de wereld zetten en het concretiseren van jouw doelen. 

Zonder ‘yin is ‘yang’ leeg, dan ontbreekt de bezieling. 

Monique neemt in haar vijfde levensfase ontslag als manager van een Zwitserse reisorganisatie en gaat op wereldreis. Ze neemt vijftig adressen mee en stuurt ansichtkaarten vanuit alle werelddelen aan de directeuren. Deze ludieke en persoonlijke actie  vormt het fundament van Creatie Travel, belevingsreizen voor het bedrijfsleven. Door de persoonlijke aandacht, oog voor detail en originaliteit groeit haar bedrijf in zeven jaar tijd naar zeven medewerkers en zeven miljoen omzet(guldens he!).

Na zeven jaar verhuist ze naar een eigen pand in Brielle en gebeuren  verdrietige zaken zowel prive als zakelijk heeft ze te lijden onder grote verliezen.

Monique gaat op reis naar binnen  en start met Wellness Travel, gezonde genietreizen voor mensen die op zoek zijn naar rust en reflectie.

Jaren later beseft  ze pas zelf toe te zijn aan meer rust in haar hectische bestaan als moeder en ondernemer. 

Monique werkt zeven dagen per week net als haar ouders die een restaurant runden in het centrum van Rotterdam.

In 2003 ontdekt ze een Ayurvedisch kuuroord in Normandie. De eigenaar wil  voelen of hij met haar wil samenwerken. Een totaal nieuwe ervaring voor de snelle zakenvrouw. Ze drinken thee in zijn sobere kamer en na enige tijd zegt hij volmondig ja op voorwaarde dat ze eerst zelf een welzijnskuur ervaart.

Haar verdriet om haar doodgeboren zoon kan ze eindelijk uiten waardoor ze weer plezier kan ervaren. 

Aan het einde van de week stapt een frele Francaise op haar af en zegt:

‘ Madame, u doet mij denken aan een bloem, aan het begin van de week was u gesloten en nu bent u helemaal open. 

Thuis voelt Monique een blok ijs en maakt de moeilijkste beslissing van haar leven.

Aan het einde van haar zevende fase organiseert Monique voor zeshonderd medewerkers van een bank een innerlijke reis. Een workshopleider attendeert haar op een artikel over biodanza, de dans van het leven. Monique voelt de. resonantie tot diep in haar ziel. Ze neemt afscheid van haar personeel en gaat naar de biodanzaschool. Na vier jaar studeert ze af met het onderwerp ‘ Wie ziek is geworden van de beschaving kan genezen door te dansen.’

Haar missie is jou te leren al je zintuigen te gebruiken en dit als basis mee te nemen op jouw levensreis, vrijheid ervaren je te ontwikkelen tot evenwichtig persoon met idealen, passies en eigenwaarde waarbij tolerantie, empathie, compassie en passie vanzelfsprekend zijn.

Monique  publiceert in 2014 haar tweede boek ‘ ABC van Levenskunst’ met prachtige foto’s en citaten uit haar roerige leven.

In ons ultieme  jaarprogramma komen de dans van het leven, filosofie van de levenskunst en de theorie van de tien levensfasen  samen.

Samen met  een team van ‘ space holders’ geeft ze jou een koffer vol liefde en aandacht. Ervaar  weer het ultieme zelfvertrouwen te voelen in wie je bent.

Graag nemen wij je mee op reis naar de mooiste bestemming  JEZELF!

Reizen en  internationale contacten  hebben Monique gemaakt tot wie ze is; een liefdevolle moeder die bewust in het leven staat.

Voel je de roep mee te doen met ons jaarprogramma waarin je jezelf beter leert kennen en voelen en weer leert te spelen?

Kom naar de introductie bijeenkomst zondag 30 juni van 10.00 tot 13.30u 

We starten en eindigen met een weekend op 7 en 8 september voor het formeren van veiligheid en verbinding met de eerste en tweede fase van goedheid, schoonheid en zelf expressie 

Vervolg is op zondag 06 oktober – ervaar fase 3 waarin je gaat voelen, denken en willen

zondag 03 november – ervaar je de vierde levensfase van 21 tot 28 jaar van verfijning

zondag 08 december– de vijfde fase van 28 tot 35 jaar noemt men ook wel de fase van inzicht en de meest materialistische fase 

zondag 02 februari – de zesde fase van 35 tot 42 is de fase van ontvouwen en bewustzijn

zondag 02 maart – de zevende fase van 42 tot 49jaar is de fase van terugblikken en vooruitkijken: ‘ Is dit alles?’

zondag 06 april – de achtste levensfase van 49 tot 56 is de fase van innerlijke kracht

We sluiten af met fase 9 en 10  in het weekend van 3 en 4 mei 2025. De negende fases noemt men de  geboorte, van intuïtie, zingeving en de laatste die van de  verwondering.

Als je alle eerdere fases goed hebt afgerond ontstaat als vanzelf het mentorschap.

Jouw bijdrage voor het gehele programma bedraagt € 997,-  inclusief alle materialen, koffie/thee/lekkers & heerlijke lunch, we sluiten altijd af met thee en een terugblik en tijdens de weekends kun je bij ons overnachten voor een bijdrage van € 35,- . Let op ! De eerste twee plekken zijn al bezet, er zijn nog maar acht plekken beschikbaar.

Bel mij gerust om te bespreken of dit programma iets voor jou kan zijn op 0631908910